Top 5 greșeli de întreținere a sistemului hidraulic

Top 5 greșeli de întreținere a sistemului hidraulic

Top 5 greșeli de întreținere a sistemului hidraulic

Orice persoana care este responsabila pentru întreținerea sistemului hidraulic, în mod normal, face tot posibilul pentru a evita defecțiunile costisitoare ale sistemului. Cu toate acestea, există mai multe greșeli de întreținere pe care le facem adesea fără să știm ca gresim.

Greșeala nr. 1: Nu folosim piese de schimb și componente potrivite


Asigurati-va că utilizați piese și componente echivalente sau OEM pentru a asigura compatibilitatea. De exemplu, dacă utilizați o pompă hidraulică greșită, este posibil să nu puteti obtine debitul de ulei adecvat, iar asta ar putea influenta viteza de functionare a sistemului hidraulic sau supraincalizrea lui prin folosirea unei pompe cu un debit prea mare.

Greșeala nr. 2: Utilizarea uleiului hidraulic care nu respecta cerintele componentelor hidraulice


Există mai multe tipuri diferite de uleiuri hidraulice proiectate să funcționeze la temperaturi și vâscozități diferite. Asigura-te că uleiul pe care îl folosești îndeplinește cerințele de vâscozitate și temperatură de funcționare ale sistemului.

Greșeala nr. 3: Nu setati presiunea la nivelul potrivit


Nivelurile de presiune trebuie menținute la nivelurile potrivite. De multe ori se intampla ca cineva să înceapă să ajusteze presiunile fără să știe care vor fi efectele asupra sistemului. În cele din urmă, presiunile ajung să fie setate prea sus, iar acest lucru are un impact pe termen lung in ceea ce priveste fiabilitatea sistemului hidraulic. 

Greșeala nr. 4: Nu verificati dacă un circuit este sub presiune înainte de a slăbi conexiunile conductelor


Chiar dacă indicatorul de pe sistem ar putea indica presiunea la 0, aceasta nu înseamnă neapărat că toate părțile sistemului sunt nepresurizate. Secțiunile sistemului pot avea presiune blocată în ele, astfel încât asigurați-vă că, odată cu oprirea pompei, toti robinetii si distribuitoarele trebuie acționate înainte și înapoi de mai multe ori pentru a depresuriza toate circuitele înainte de demontare.

Greșeala nr. 5: Nu exista un grafic sau un tabel cu intretinerea periodica a sistemului hidraulic


Păstrarea tabelelor de întreținere vă poate ajuta să reduceți mai repede problemele, deoarece puteți vedea ce întreținere a fost efectuată, când a fost efectuată și când piesele și componentele au fost înlocuite ultima dată.

Prin evitarea acestor greșeli, puteți ajuta la prevenirea defecțiunilor sistemului, reparații costisitoare și potențiale accidente de munca.

Pentru pompe hidraulice, pompe de mână, motoare și alte  componente ale sistemului, nu ezitați să parcurgeti stocurile noastre online sau să contactați Hydraulic-Solution. la +40 770 773 512 pentru asistență suplimentară !

Taguri:

Comentarii