Bazele pompelor hidraulice

Bazele pompelor hidraulice

Elementele esențiale ale sistemelor hidraulice: Bazele pompelor hidraulice


O pompa hidraulica este in esenta, un dispozitiv care transforma energia mecanica in energie hidraulica. Pentru a fi mai expliciti, putem exemplifica utilizarea unei astfel de pompe. Ceea ce reusesc pompele sa faca este sa trimita lichidul in sus, de la presiunea inferioara la cea superioara.

 

Exista mai multe tipuri de pompe hidraulice, dupa felul constructiei lor: pompe cu pistonasse, roti dintate, cu palete. Sa vedem si cateva avantaje ale acestor pompe, in folosirea lor de zi cu zi. Fata de pompele pneumatice, cele hidraulice au un consum mai redus de energie, mai precis au o eficienta cu pana la 80 la suta mai buna. Intr-un fel similar stau lucrurile si in ceea ce priveste costurile de mentenanta.


Pompele hidraulice se folosesc in nenumarate industrii, la diverse tipuri de aplicatii. Una dintre cele mai comune utilizari ale pompelor hidraulice este aceea de a transfera diverse fluide dintr-un loc in altul. In afara de asta, aceste dispozitive sunt rezistente la utilizare, in timp si sunt foarte practice, costurile de intretinere fiind minime.

De regula, pompa hidraulica este partea cea mai costisitoare intr-un sistem hidraulic, de aceea trebuie folosita si intretinuta in mod corespunzator. Iata cum sa avem grija de o astfel de pompa.

Pentru a te asigura ca pompa pe care o folosesti are o viata cat mai lunga, foloseste doar ulei hidraulic de calitate. Uleiul hidraulic trebuie mentinut pe cat posibil la o temperatura de sub 60 grade si cat mai curat, pentru a evita deteriorare pompei.  

Pompele hidraulice sunt folosite cu succes de multi ani, datorita fatpului ca sunt o sursa de energie si putere foarte buna pentru multe utilaje. 

Pentru mai multe informații despre pompe hidraulice, sisteme hidraulice sau asistență în selectarea pompelor, pieselor și componentelor potrivite, vă rugăm să nu ezitați să contactați HYDRAULIC-SOLUTION la +40 770 773512

Taguri:

Comentarii